Wil je het maximale uit je LinkedIn-content halen? Wil je je bereik en engagement aanzienlijk vergroten? Het kiezen van het juiste format voor je content kan een wereld van verschil maken. Lees verder en ontdek hoe je met het juiste format je bereik kunt vergroten!

Welk content format gebruik ik best op LinkedIn?

Inhoud

LinkedIn biedt een hele waaier aan contentformaten, van één of meerdere afbeeldingen tot carousels, artikels en polls. In deze uitgebreide blogpost gaan we dieper in op elk van deze formaten. We nemen een duik in de wereld van LinkedIn en helpen je de geheimen van effectieve content op het platform te ontrafelen.

Foto(‘s)

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.” Het is een cliché, maar wel van toepassing op LinkedIn. Een goede visual aan je post toevoegen leidt tot twee keer meer engagement dan een post met alleen tekst, volgens LinkedIn.

Met een sterk ontworpen afbeelding kan je je boodschap krachtig en efficiënt overbrengen. Ze zijn ook moeiteloos te creëren en te delen. In slechts enkele klikken kan je een afbeelding uploaden en een bijschrift toevoegen. Het is dé perfecte methode voor drukbezette professionals die minimale tijd hebben voor sociale media.

Om écht op te vallen op LinkedIn, kan je meerdere afbeeldingen toevoegen. Je kunt tot maar liefst negen afbeeldingen in één post plaatsen. Of het nu gaat om foto’s van producten, evenementen of achter de schermen, berichten met meerdere afbeeldingen zetten je werk op overtuigende wijze in de schijnwerpers. Ze vertellen een verhaal en geven een volledig overzicht.

Als je meer mensen wilt bereiken, volg dan deze tips voor de optimale visual(s):

  • Een afbeelding met mensen maakt je bericht persoonlijker, maar je kunt ook kiezen voor een opvallende infographic of quote.
  • Wees echter voorzichtig met het overmatig gebruik van stockfoto’s, aangezien deze je pagina minder persoonlijk kunnen maken.
  • Gebruik een afbeelding met hoge resolutie en vermijd kleine, lage resolutie afbeeldingen. Als de afbeelding na het uploaden wazig lijkt, overweeg dan een andere te kiezen.
  • De aanbevolen beeldverhouding ligt tussen 3:1 en 2:3. Als je een afbeelding met een onjuiste verhouding uploadt, wordt je bericht automatisch opnieuw geformatteerd en mogelijk bijgesneden. Hierdoor kunnen belangrijke details verloren gaan.

Video

Door consequent gebruik te maken van video, kunnen je kijkers op LinkedIn een beter en vollediger beeld krijgen van je bedrijf. Ze krijgen de kans om je beter te leren kennen, om te begrijpen wat je doet en waar je voor staat. Dit helpt om vertrouwen op te bouwen.

Mensen willen immers graag weten met wie ze zaken doen voordat ze een verbintenis aangaan. Door hen een inzicht te geven in wie je bent en wat je doet door middel van video, geef je hen de informatie die ze nodig hebben om die beslissing te nemen. Video kan interessant zijn voor testimonials, interviews, case studies, een recap van een event, tips & tricks, een quote uit een langer interview, animatiefilmpjes, enz.

Op LinkedIn zijn er twee manieren om video’s te delen. Je kunt ofwel een link van YouTube of Vimeo delen, of de video direct uploaden. Video’s die rechtstreeks op LinkedIn worden geüpload, vergroten de kans dat meer mensen de video zien.

Gebruikers kijken meestal minder dan 10-15 seconden naar video’s. Je video moet dus meteen binnenkomen. Houd deze tips in het achterhoofd als je aan de slag gaat met videocontent:

  1. Probeer je video te beperken tot twintig tot negentig seconden. Maak nooit een video langer dan drie minuten.
  2. Voeg binnen de eerste twee seconden een hook toe om de aandacht van de kijkers te trekken.
  3. Deel je boodschap of laat je volgers zien wat je wilt dat ze zien in de eerste zes seconden.
  4. Voeg een engaging thumbnail toe.
  5. Ga voor een vierkant formaat.
  6. Gebruik ondertitels, afbeeldingen, infographics en expressieve lichaamstaal. De meerderheid van de gebruikers scrolt namelijk zonder geluid door LinkedIn. Zo komt je boodschap nog altijd krachtig over.

Poll

Wil je de input van je netwerk op LinkedIn? Maak dan gebruik van een poll. Een LinkedIn-poll is een laagdrempelige manier om engagement te creëren. Alhoewel polls op het eerste gezicht minder zichtbaar lijken, kunnen ze uitstekend werken als gespreksstarter, mits je een relevante vraag stelt voor je doelgroep. Je kunt de interesse van je publiek peilen voor een nieuw product dat je wilt lanceren, feedback vragen of ontdekken welke content zij het liefst zien op je bedrijfspagina.

Je kan eenvoudig een vraag stellen, maximaal vier mogelijke antwoorden voorstellen, de duur van de poll instellen en een inleidende tekst toevoegen. Let op: er is een beperking aan het aantal tekens. Voor een vraag geldt een limiet van 140 tekens en voor een antwoord 30 tekens.

Hier zijn enkele tips om je bereik te vergroten:

  1. Best presterende polls hebben meestal slechts twee antwoordopties.
  2. De optimale duur van een poll is één week.
  3. Houd je berichten met polls eenvoudig en beknopt met maximaal 1.000 tekens.

Naast de standaard antwoordopties, kun je ook de mening van je volgers vragen. Gebruik één van de antwoordopties en inspireer hen hier om via de comments te reageren. Dit biedt ruimte voor creativiteit en kan het bereik van je bericht aanzienlijk vergroten.

Document of carousel

Je kan eenvoudig pdf-documenten toevoegen aan je posts. Gebruikers krijgen een preview te zien en kunnen met slechts één klik het document te downloaden.

Het unieke voordeel van een document is dat het je in staat stelt om content naar je doelpubliek over te brengen op een manier die je met een gewone post of afbeelding niet kan evenaren. LinkedIn waardeert documenten zelfs nog meer omdat ze de aandacht van gebruikers langer vasthouden. Dit komt het algoritme ten goede en verhoogt het bereik van jouw post.

Er zijn natuurlijk wat regels verbonden aan deze aanpak. Niet elk document presteert op dezelfde manier, dat is een feit. LinkedIn heeft namelijk een voorkeur voor content die specifiek is ontworpen of aangepast voor het platform. Als je pdf’s deelt van een Word-document of een extract van bijvoorbeeld een tijdschrift, kan je bericht tot 8x minder bereik krijgen. Ontwerp je document als een carousel en je zal absoluut een groter bereik behalen.

7 tips voor een succesvolle carousel

  1. Kies een vierkant of portretformaat (1080×1080 of 1080×1200)
  2. Gebruik 7 pagina’s voor het beste resultaat (minimaal 4, nooit meer dan 11).
  3. Gebruik maximaal 60 woorden per pagina.
  4. Voeg een krachtige visual toe op de eerste pagina en minder dan 15 woorden.
  5. Schrijf een bericht van maximaal 1.000 tekens om je carousel te begeleiden.
  6. Vermijd een carousel die uitsluitend uit woorden bestaat, het oog wil ook wat.
  7. Sluit af met een boeiende (niet-commerciële) call-to-action op de laatste pagina

Text-only

Hoewel afbeeldingen, video’s en documenten allemaal effectieve manieren zijn om je boodschap over te brengen op LinkedIn, is er nog steeds een plaats voor tekstberichten. Het gebruik van tekst kan een krachtige manier zijn om je gedachten, ideeën en ervaringen te delen. Ze zijn direct, duidelijk en kunnen de kern van je boodschap overbrengen zonder afleiding.

Eén van de voordelen van tekstberichten is dat ze snel en gemakkelijk te produceren zijn. Je hoeft geen tijd te besteden aan het ontwerpen van afbeeldingen of het bewerken van video’s. Hierdoor zijn tekstberichten ideaal voor het delen van snelle updates, het stellen van vragen of het starten van discussies. Zorg er wel voor dat je bericht goed gestructureerd is en gemakkelijk te lezen, met duidelijke alinea’s en bullet points indien nodig.

Het succes van text-only content hangt echter sterk af van de kwaliteit en relevantie van de inhoud. Je moet ervoor zorgen dat je bericht waarde toevoegt voor je volgers. Dit kan door het delen van nuttige informatie of door het aanmoedigen van conversatie in de comments. Het creëren van een omgeving waarin je volgers zich betrokken voelen, kan leiden tot een grotere betrokkenheid en interactie.

Kruip in je pen en ga aan de slag met deze 5 tips:

  1. Houd het beknopt. Korte zinnen en niet meer dan drie regels per paragraaf maken je post gemakkelijker te lezen.
  2. Maak de eerste zin pakkend, zodat mensen verder lezen door op ‘lees meer’ te klikken (zichtbaar na de eerste 220 tekens).
  3. Voeg emoji’s toe. Ze voegen extra kleur en persoonlijkheid toe, maar gebruik ze alleen als ze passen bij de boodschap en je merk.
  4. Stimuleer conversatie. Zorg ervoor dat je bericht waarde toevoegt voor je volgers. Dit kan door het delen van nuttige informatie of het stellen van een vraag.
  5. Gebruik een call-to-action. Sluit je bericht af met een vraag of een andere call-to-action om engagement te stimuleren.

Artikel

Ben je een fan van long-copy? Dan is een LinkedIn-artikel het perfecte formaat voor jou. Het is een van de eenvoudigste manieren om je expertise te delen en je thought leadership te benadrukken. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld een langere blogpost of een opiniestuk van je CEO, MD of bepaalde experts delen.

Twijfelen je of dit wel wordt gelezen? Absoluut! Uit onderzoek van Semrush blijkt dat mensen verzot zijn op lange artikelen. Als deze meer dan 7.000 woorden bevatten, trekken ze bijna vier keer zoveel verkeer en worden ze 43% vaker gedeeld dan artikelen van slechts 900 tot 1.200 woorden.

De persoonlijke invalshoek van het artikel is cruciaal. Lezers zijn op zoek naar een duidelijke mening, persoonlijke ervaringen en een verhaal. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in wat jij te vertellen hebt, zullen waarschijnlijk ook de website van je bedrijf bekijken of op zijn minst je bedrijf associëren met een bepaalde boodschap of waarden. Ons brein werken met associaties, en dat is belangrijk voor de branding en reputatie van je onderneming.

  1. Schrijf een titel die kort, bondig en direct ter zake is. Het moet de lezer onmiddellijk een idee geven over de inhoud zonder dat ze het daadwerkelijke stuk hoeven te lezen. Titels met een lengte van 40 tot 49 tekens presteren het beste.
  2. Voeg een passende omslagfoto toe aan je artikel. Je kunt je eigen foto gebruiken of overwegen om een site zoals Unsplash te gebruiken voor rechtenvrije foto’s die bij je werk en merkimago passen. Idealiter hebben omslagafbeeldingen een formaat van 1920 (b) x1080 (h) pixels.
  3. Gebruik afbeeldingen, zoals grafieken, diagrammen en infographics, in je artikel. Hiermee kan je complexe informatie op een begrijpelijke en visueel aantrekkelijke manier presenteren. Infographics kunnen informatie inzichtelijker maken en het geheugen van de lezer ondersteunen. Visuele elementen zijn daarom cruciaal bij het publiceren van een artikel op LinkedIn. Ze trekken de aandacht van het publiek en verhogen de interactie.
  4. Gebruik tussentitels en opsommingen voor een betere structuur en leesbaarheid van je artikel. Ze werken als wegwijzers die je artikel structureren. Daarnaast helpen ze lezers snel de inhoud te navigeren en belangrijke informatie te scannen. Bovendien bieden tussentitels extra mogelijkheden om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren door relevante zoekwoorden op te nemen.
  5. Trek extra aandacht naar je artikel door de post dat je artikel promoot in de ‘uitgelicht’ sectie toe te voegen. Dit kan de zichtbaarheid en betrokkenheid bij je artikel vergroten. Je post verschijnt bovenaan je pagina, zodat bezoekers deze content direct kunnen zien.

Nu is het aan jou om deze kennis in de praktijk te brengen en te zien welk format het beste werkt voor jouw bedrijf. Wil je de impact van je LinkedIn-content begrijpen? Neem contact op met ons deskundige team voor een uitgebreide analyse. Wij evalueren je huidige content en geven waardevolle inzichten, die de basis kunnen vormen van je toekomstige strategie. Wacht niet langer, ontdek vandaag nog hoe ons LinkedIn-rapport je bedrijf verder kan laten groeien.

Blog Blog Blog Blog
Zet de eerste stap naar succes